WAT IS SHIATSU

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vinger’ en is een vorm van manuele therapie. Ze is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde en werd in de twintigste eeuw in Japan verder tot een erkende vorm van gezondheidszorg ontwikkeld. Essentieel is het concept van ‘Chi’ of ‘Ki’, te vertalen als ‘vitale levensenergie’, die in een netwerk van energetische banen, de ‘meridianen’ door het lichaam stroomt. Veel mensen voelen zich tegenwoordig gejaagd of zelfs verlamd door een snel leven in een veeleisende omgeving. Door het drukke bestaan verliezen we het contact met onszelf. We voelen ons alsof we naast ons lichaam of in gevecht ermee leven. Op de langere termijn ontstaan er verschijnselen als stress, spanning en pijn en een heel scala van fysieke en emotionele stoornissen. Onze ‘Chi’ is verstoord geraakt.
Shiatsu bevordert en herstelt door middel van druk, strekkingen en manipulatie de Chi- of energiecirculatie. Overbelaste gebieden worden gekalmeerd en vrijgemaakt, uitgeputte en verlaten gebieden weer gestimuleerd. In diepere zin wordt de volte en leegte in je lichaam aangeraakt, op zoek naar een natuurlijke balans.

WAT KAN SHIATSU VOOR JE DOEN

Shiatsu werkt ontspannend en preventief, maar kan ook verlichting bieden bij acute en chronische klachten en is onder meer effectief bij:
• RSI, nek-, rug- en schouderklachten
• stress gerelateerde klachten
• spijsverterings- en ademhalingsproblemen
• ondersteuning tijdens en na de zwangerschap

Shiatsu-behandelingen kunnen tevens behulpzaam zijn bij processen van verwerking en verandering, zoals scheiding en rouw. De directe fysieke benadering van Shiatsu brengt de Shiatsu-ontvanger op een diep niveau met zijn lichaam en zijn eigen functioneren.

BEHANDELINGEN

Een Shiatsu-behandeling duurt in de regel een uur. Neem makkelijk zittende kleren mee (b.v. joggingbroek en t-shirt). Ook Chi Kung – een vorm van chinese gezondheidsoefeningen – kan deel uitmaken van de behandelingen. Het niveau van ontspanning tijdens en na een behandeling kan diep en ongewoon zijn. Het vermijden van teveel drukte na de sessie is aan te bevelen.

Kosten per behandeling: € 70,- Kosten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Rebekka Lüthi heeft als achtergrond de moderne dans. Ze is gediplomeerd Shiatsutherapeute en geeft Chi Kung-trainingen voor verschillende doelgroepen.
Ze is werkzaam voor particulieren en bedrijven.

Centrum voor Integrale Geneeskunde
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
voor informatie en afspraken:
Tel 020-6381279
www.cig-amsterdam.nl

Lid van Shiatsuvereniging Nederland
Registratienummer 2018070

Rebekka Lüthi

info@luthipraktijk.nl
020-6818337

© webontwerp: www.wiemaakthet.nl