Rebekka Lüthi

Mijn naam is Rebekka Lüthi. Sinds 2002 geef ik Chi Kung-lessen en trainingen en werk ik in mijn praktijk voor Shiatsu-therapie. Hier in Amsterdam en later ook in het buitenland leerde ik jarenlang op verschillende manieren over beweging, het lichaam en het innerlijke van de mens. Binnen alles wat ik aan lichaamswerk en bewegingsleren heb ondervonden, ervaar ik Zhan Zhuang Chi Kung als het sterkste en meest omvattende. Na jaren blijft de rijkdom van deze vorm me nog steeds verbazen en motiveren.
In Peru geboren en in Zwitserland opgegroeid, kwam ik op mijn twintigste met slechts een tas vol kleren naar Amsterdam om te dansen. Mijn droom om te dansen is gedeeltelijk in vervulling geraakt. Na een opleiding aan de Theaterschool Amsterdam voor Moderne Dans volgden gepassioneerde en wilde jaren waarin ik in samenwerking steeds weer in kleinere producties kon dansen. Rond 1998 kwam ik in aanraking met Shiatsu, een Japanse vorm van drukpuntmassage en volgde aansluitend een opleiding tot Shiatsu-therapeute aan het Instituut Nei Guan van Peter den Dekker. Hierbij maakte ik ook kennis met Zhan Zhuang Chi Kung. Gewend om met beweging te werken, duurde het een tijd voor ik open was voor het ‘stille staan’. In de loop van de tijd maakte de aanvankelijke scepsis plaats voor een niet aflatende fascinatie voor deze vorm van training, waarin het fysieke en mentale zo wonderbaarlijk in elkaar grijpen en waar de stille houding juist de bron van zoveel beweging in zich draagt.
Sindsdien ben ik altijd intensief en onderzoekend bezig geweest met de training in Zhan Zhuang en I Chuan volgens de traditie van Wang Xiang Zhai. Het lesgeven maakt daarvan een belangrijk deel uit en doe ik met heel veel plezier.
Ik dank Peter den Dekker en Lam Kam Chuen, mijn leraren in het verleden. Ik ben dankbaar voor de training bij Ole Eskildsen en de nauwe samenwerking met Remco Wernert. Ook dank ik al die mensen die er in de lessen en trainingen en er buiten om met mij deze fantastische materie delen.

Rebekka Lüthi

info@luthipraktijk.nl
020-6818337

© webontwerp: www.wiemaakthet.nl